Pareltjes van ideeën worden gegoten in een businessmodel, het best verkozen businessconcept wordt hierna voorbereid op een testcase in jullie doelmarkt. Tenslotte maken het geschikt voor een presentatie aan de opdrachtgever.

SESSIE-3  CONCEPTTEST

businessmodel lovetester ideevalidatie businesscasecanvas

We naderen de climax: in SESSIE 3 ontstaan de beste businessconcepten, waarvan er eentje doorgaat naar de finale. Alle pareltjes van ideeën worden aangescherpt door het in een BusinessCaseCanvas te plaatsen. Hiervoor verdiepen jullie in de innovatiemethode ‘Businessmodel generating’. Het idee krijgt daarmee relevante bedrijfsmatige elementen en wordt het een businessconcept in spé. Uiteraard moet dit in-step zijn met jullie innovatieopdracht.

‘May I have your votes please?’ Jullie bepalen nu welke drie beste businessconcepten in spé gemaakt zijn. Het kaf wordt van het koren gescheiden.

Een onbewezen concept kent risico’s en daarom wordt voor het best verkozen concept een testplan opgesteld. Hiervoor duiken jullie in de methode ‘Scaling Lean’. Als positieve testresultaten de kracht van het nieuwe businessconcept aantonen, wordt het businessconcept voorzien van een implementatieplan, businesscase en een risicoanalyse.

Wow!  Er is een businessconcept dat voldoet aan de eisen van jullie innovatieopdracht!!

Het businessconcept omvat een BusinessCaseCanvas, een risicoanalyse, een testplan en implementatieplan.

 

 

 

Ja, I-SESSIES klinkt interessant! Hier klik ik voor het maken van een belafspraak.

 

 

 

Contactformulier

Vul alsjeblieft alle velden in.  Vergeet niet  ‘Ik ben geen robot’ aan te vinken.  Dit voorkomt SPAM.