Pareltjes van ideeën worden gegoten in een businessmodel, het best verkozen businessidee wordt kleinschalig getest in jullie doelmarkt. Tenslotte wordt het businessconcept voorbereid op een presentatie aan de opdrachtgever.

SESSIE-3  CONCEPTTEST

businesscasecanvas ideevalidatie businessconcept

 

We naderen de climax: In SESSIE 3 ontstaan businessideeën, waarvan de beste doorgaat naar de finale. Alle pareltjes van ideeën worden aangescherpt door het in een BusinessCaseCanvas te plaatsen. Elk idee krijgt daarmee relevante bedrijfsmatige elementen. Uiteraard moet dit in-step zijn met jullie innovatieopdracht.

‘May I have your votes please?’ Jullie bepalen nu welk businessidee het meest kansrijk is. Het kaf wordt van het koren gescheiden.

Het beste businessidee wordt vervolgens getest in jullie doelmarkt. Daarvoor gebruiken we de validatie-methode, een systematische wijze van testen en verbeteren van een innovatie.

Aandeelhouders raken niet overtuigd door een goed idee, maar een getest businessconcept met groeipotentie én vroege klanten. Een concept dat voldoet aan de eisen van de innovatieopdracht. Daarom wordt het businessconcept samengesteld uit een BusinessCaseCanvas, een validatieplan en een scenario/risicoanalyse.

Wow!  Er is een businessconcept dat voldoet aan jullie innovatieopdracht!!

 

 

 

 

Ja, I-SESSIES klinkt interessant! Hier klik ik voor het maken van een belafspraak.

 

 

 

Contactformulier

Vul alsjeblieft alle velden in.  Vergeet niet  ‘Ik ben geen robot’ aan te vinken.  Dit voorkomt SPAM.