PROGRAMMA

I-SESSIES is een hackathon gebaseerd op Design Sprint  met diverse sessies verspreid over een week. Afhankelijk van de mate van ervaring die jullie team heeft met de gebruikte methoden en tools kan gekozen worden uit een 4- of 5-daagse I-SESSIES, zowel een fysieke als een online versie.

Supersnel intro van I-SESSIES

Bekijk deze korte video waarin Ben Boon I-SESSIES introduceert en uitlegt. Het bevat kijkjes achter de schermen bij deze hackathon.

Supersnel intro van I-SESSIES

 

 

DIT ZIJN DE ONDERDELEN VAN  I-SESSIES:

 

WERKWIJZE PER DEEL

ROUTEKAART

Routekaart is een reeks gestructureerde gesprekken om een basis te leggen voor de  komende week. Dankzij de structuur kan het team zo veel mogelijk informatie verzamelen en zo snel mogelijk “opstarten”.

‘s Ochtends definieer je de belangrijkste vragen over het langetermijndoel, het project welk gestart wordt en de potentiële showstoppers en kritieke aannames. Daarna komen de experts aan het woord met diverse specialistische kennis. Langzamerhand worden kritieke onderzoeksvragen duidelijk die deze week wachten op antwoorden uit de testcase. Vervolgens wordt een eenvoudige klantreis van jullie product of service opgesteld. Tenslotte kies je een doelwit: het moment op de klantreis met het grootste risico en/of de grootste kans.

OPLOSSINGEN

In dit deel draait het om het zoeken van oplossingen van een potentieel probleem (showstopper en aannames). Dit met een methode die is geoptimaliseerd voor diep nadenken. In plaats van een overbekende maar niet effectieve brainstorm, zal elk teamlid zijn eigen gedetailleerde, eigenzinnige oplossingen schetsen. Dit volgens een proces in vier stappen dat de nadruk legt op kritisch denken boven kunstenaarschap.

DRAAIBOEK

Bij aanvang hebben jij en je team een stapel oplossingen. Nu moet je beslissen welke van die schetsen in een prototype moet worden gebouwd en getest. In plaats van een eindeloos debat gebruik je een gestructureerde beslis-methode om de beste oplossingen te vinden voordat je de uiteindelijke beslissing aan je Beslisser overdraagt.

Vervolgens neem je de winnende oplossing en maak je een draaiboek: een stappenplan voor het maken van je prototype.

PROTOTYPE

Vandaag bouw je een realistisch prototype van de oplossing, zodat je een net-echt product voor je klanten kunt simuleren. Bij I-SESSIES-prototyping draait het allemaal om een filosofie van “alles is te prototypen”: met een realistisch ogend prototype krijg je de best mogelijke gegevens uit de test en leer je of je of met deze oplossing voor je project op de goede weg bent. Maar wacht! Eerst een testrun voordat we gaan testen.

TEST

Het is tijd om dat prototype op de proef te stellen! Op de laatste dag laat je jullie prototype zien aan vijf klanten in vijf afzonderlijke 1: 1 interviews. In plaats van te wachten op het bouwen en op het lanceren van een volledig nieuw product, krijgen jullie vandaag snelle antwoorden op jullie meest prangende vragen. Op basis daarvan krijgen jullie zicht op welke vervolgstappen voor jullie project logisch zijn.

 

Jouw team inschrijven? Klik hier voor het maken van een consult of het aanvragen van een brochure.