Ben Boon wil met InnoSkills vernieuwing versnellen.

Ben heeft jarenlange managementervaring is verschillende economische sectoren. Vernieuwing stond ook toen centraal. Veelal gestructureerd met behulp van traditionele waterval projectmethode. Het bracht zijn teams ver, alleen niet zo snel en goed als verwacht. Sinds zijn kennismaking met Design Thinking en Design Sprint heeft Ben gekozen voor het faciliteren van brainstorm workshops voor bedrijven. Ben is facilitator van Brainstorm 2.0 Workshops.

 

‘Vernieuwing begint bij een vrije stroom van gedachten’

Foto Ben Boon

In mijn tijd van businesscontroller lag het initiatief voor grote projecten vaak bij een verantwoordelijke manager. Nadat zo’n project was gestart, ontstond vaak onverwacht vertraging. Oorzaak hiervan was onduidelijkheid bij managers en medewerkers over de beoogde projectresultaten. Het zorgde voor irritatie en leidde tot tijd- en kostenoverschrijding.

Had dat anders gekund?

Jazeker! Tegenwoordig zijn er moderne brainstorm-technieken waarmee projecten, concepten, visie en ideeën een perfecte start krijgen. Belangrijk is dat vanaf het begin iedereen doet mee die betrokken is bij die brainstorm. Dat het brainstormen strak geleid wordt door een facilitator. Tijdens elke sessie gelden brainstormprincipes en basisregels.  En belangrijk ook: Na afloop is er een actieplan. Dit leidt tot een perfecte start!

Heerlijk!

Kijk maar een hoe ik dat doe met I-SESSIES. Dat is een designsprint.