Niet-alledaagse vraagstukken zijn voor menig bedrijf een hele kluif

‘Life is too short to build something nobody wants’

Foto Ben Boon

Veel bedrijven excelleren met hun core business.  Dat gaat goed totdat ‘iets’ verandert.  Een nieuwe technologie wordt gemeengoed, wetgeving verandert, nieuwe trends worden ontdekt of klanten worden  veeleisender.  Veel organisaties hebben moeite in te spelen op dit soort uitdagingen.  Ze missen het vermogen om slimme oplossingen te bedenken.

Hoe kunnen we bedrijven helpen met goede oplossingen te bedenken?

Als vanaf het begin ideeën ontbreken, dan wordt het lastig om passende oplossingen te bedenken.  Meestal ligt de oorzaak bij een verkeerde mindset of gewoonweg door verkeerd te brainstormen.  Brainstormen lijkt zo eenvoudig.  We trommelen onze managers bijeen en laten hen hun beste ideeën spuien.  Degene met de grootste mond of hoogste rol wint de brainstorm, maar het bedrijf verliest een kans om met werkelijk goede oplossingen te komen.

Al geruime tijd wordt gewerkt met nieuwe brainstormmethoden.  Die leggen meer nadruk op verkenning en laten de brainstorm op een andere manier verlopen.  De nadruk ligt op ‘spuien van ideeën’ zonder deze te beoordelen, maar wel door aan te vullen.  Veel ideeën is goed, want met elkaar leiden ze tot ideevarianten. Daar kunnen pareltjes tussen zitten.

InnoSkills werkt ook met deze nieuwe brainstormmethoden.  Sterker nog, de ideevarianten worden verder uitgewerkt naar ideeconcepten. Dat zijn businessplannen in het klein.

Wie is InnoSkills?

InnoSkills is een initiatief van Ben Boon.  Ben heeft een rijke ervaring als innovatiemanager (leidde tal van projecten op het gebied van bedrijfsoptimalisatie en productontwikkeling).  Ben is marketeer met een HBO commerciële economie achtergrond.  Daarnaast beschikt Ben over uitstekende project- en financieel managementvaardigheden.

Van ondernemers horen wij vaak dat zij weinig vertrouwen hebben in het nut van brainstormen.  Wanneer zij zien dat de resultaten van onze brainstormsessies boven verwachting groot zijn, proberen zij dit uit.  Om daarna enthousiast een vervolgtraject te boeken.

Benieuwd wat wij aan jouw organisatie kunnen bijdragen? Neem contact met ons op.  We komen graag op de koffie!

InnoSkills uw oplossingsversneller !