Is er bepaalde voorkennis of een vaardigheid nodig voor het deelnemen aan Brainstorm 2.0 Workshop?

Nee. Zorg alleen dat je agenda geblokt is. De oefeningen tijdens de workshop zijn voor iedereen uitvoerbaar. Het is wel handig als je uitgerust bent bij start van de workshop.

Hoe voorkomen we dat onze extraverte teamleden de workshop bepalen?

Elke Brainstorm 2.0 Workshop is gebaseerd op 4 principes. Lees die op Modern Brainstormen nog eens door. Dit zorgt er voor dat de inbreng van alle deelnemers gelijkwaardig is.

Wat is de rol van de facilitator?

De facilitator bereidt de workshop voor en leidt deze. Verzorgt hulpmiddelen. Hij bewaakt de tijd tijdens oefeningen, de discussies en het gehele proces. Hij is onbevooroordeeld bij te nemen beslissingen. Hij is zeker geen expert in jullie branche, wel in brainstormen.

Hoe meld ik mijn team aan?

Klik in de menubalk op Aan de slag! Daar vind je antwoord op deze vraag.

Brainstorm 2.0 Workshops zijn ook online. Hoe werkt dat?

De online versie kent alleen een verschil in platform. Bij een online versie gebruiken we Miro, een online whiteboard, in combinatie met een videoconferentie-tool zoals Zoom, Google Meet of MS Teams.

Waarin verschillen I-SESSIES en TAKE5 met overige Brainstorm 2.0 Workshops?

Beide workshops zijn gebaseerd op Design Sprint en gericht op het bedenken en testen van nieuwe producten rekening houdend met showstoppers. Bovendien duren deze workshops 4 of 5 dagen.

Hoeveel tijd steekt een team in I-SESSIES?

I-SESSIES vraagt van alle deelnemers per week ruwweg 4-5 dagen inzet. Dat los van de voorbereiding van deelnemers. De inzet is soms als team en soms individueel. Vind je dit tijdrovend? Niet als je weet, dat I-SESSIES jouw team weken of maanden werk gaat besparen. I-SESSIES geeft een boost aan oplossen van een vraagstuk.

Zullen teamleden veel missen van hun reguliere werkzaamheden?

Jazeker! Alleen omdat de meeste sessies om 09.30 uur starten, kunnen teamleden in de vroege morgen hieraan aandacht schenken.

Kun je I-SESSIES verdeeld over verschillende fysieke locaties laten plaatsvinden?

Ja! I-SESSIES wordt ondersteund door Miro, een online whiteboardplatform, en MS Teams of Zoom. Je kunt thuiswerken of op een andere vestiging en toch deelnemen.

Als I-SESSIES eenmaal is doorlopen, duurt een aanvullende I-SESSIES dan korter?

Jazeker! Het team hoeft de beginfase niet te herhalen. Wel wordt er weer gewerkt aan het bouwen van een realistisch prototype en het zoeken van vijf doelklanten voor een test.

 

Heb je andere vragen?

Stel die via mijn contactpagina.