Stille visuele communicatie maakt je team productiever

Visuele communicatie helpen de mens massale of complexe informatie te ontvangen, te bewerken en te delen. Dat is reden dat stille visuele vergaderingen de afgelopen jaren aan populariteit hebben gewonnen. Wat is het concept achter visuele communicatie? Wat zijn de voordelen? Hoe kunnen jullie hiervan profiteren?

Lees meer
visual meetings thinking

Medicijn tegen het tijd verspillen op de werkvloer

Tijd verliezen tijdens besprekingen? Lees hier negen professionele tips voor effectieve vergaderingen. Dit verbetert de effectiviteit van meetings! Niet alleen voor grote maar ook kleine organisaties hebben er baat bij. Ben je liever zelf lang aan het woord? Sla dan dit artikel over.

Lees meer
effectieve meeting

Miro AI (nieuw in Boost Meetings)

Miro is een online tool voor samenwerking. Miro gebruikt allerlei slimme visuele methoden voor het oplossen van vraagstukken. Sinds kort biedt Miro met AI een scala van handige functies om teams op weg te helpen tijdens oefeningen in BOOST MEETINGS. Ontdek hier de nieuwe tools.

Lees meer

Maak brainstormen makkelijk met HKW

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: Een vraagstuk bevat een lastig probleem. Hoe vervelend dan ook, je zoekt daarvoor een oplossing! Brainstormen kan daarbij handig zijn. Alleen hoe bevorder je het bedenken van oplossingen? Bij Proctor & Gamble, je weet wel die Amerikaanse multinational voor huishoudelijke- en verzorgingsproducten, bedacht men in de jaren zeventig…

Lees meer
HKW

Post-its: de katalysator van een brainstorm

Toen Arthor Fry de Post-It® Note co-creëerde, weet ik zeker dat hij niet had vermoedt welk een impact zijn post-its op het brainstormen zou krijgen! Zodra een idee tijdens een brainstorm ontstaat schrijft men dit op een post-it. In steekwoorden en met duidelijk handschrift. De facilitator verzamelt alle post-its en plakt ze op een whiteboard.

Lees meer
Start_hier_VISUALS4BUSINESS

Idee presenteren? Teken het!

Je hebt het vast wel eens ervaren: Een vraagstuk bevat een lastig probleem. Hoe vervelend dan ook, je wilt daarvoor een oplossing! Brainstormen kan daarbij handig zijn. Alleen hoe bevorder je het bedenken van oplossingen? En als je een idee daarvoor hebt hoe presenteer je het? In Brainstorm 2.0 Workshops gebruiken we daarom een andere vorm om het idee te presenteren. Door het idee te tekenen.

Lees meer