Over InnoSkills

Juist in tijden van verandering moeten organisaties flexibel zijn. Concurrentievoordeel creëren door nieuwe producten aan te bieden waar gebruikers blij van worden. InnoSkills helpt met I-SESSIES waarmee binnen een week businessconcepten worden ontwikkeld en getest.

 

InnoSkills is een initiatief van Ben Boon.

Ben heeft een achtergrond van HBO Commerciële economie en management & organisatie. Hij was jarenlang actief als businesscontroller en heeft zich gaandeweg toegelegd op productontwikkeling. Ben heeft roots in Techniek (Elektro), Kinderopvang, Vastgoed, Onderwijs, Tuinbouw en MKB-Nederland.

Ben heeft als procesbegeleider diverse vernieuwingstrajecten geleidt. Dankzij design thinking heeft hij zich bekwaamd in ideecreatie en het testen van productideeën. Ben is moderator bij I-SESSIES.

 

‘Als je niet checkt waar je heen gaat, eindig je waarschijnlijk ergens anders’

Foto Ben Boon

Als businesscontroller hield ik mij afzijdig van productontwikkeling. Dat was immers het spel van marketing!

Toen ik kennis maakte met LEAN, raakte ik gefascineerd door The Lean Startup, een moderne innovatiemethode. Ik ontdekte dat goede productideeën soms net niet klanten overtuigden. Het kwartje viel toen ik las van design sprint van Google Ventures. Hiermee wordt het bouwen-testen-leren tot slechts één week teruggebracht.

Met I-SESSIES combineer ik design sprint met andere design thinking-tools. Binnen een week resultaten leveren waarmee voorheen maanden tijd aan werd besteed. Heerlijk!

Mijn missie is dan ook: organisaties in staat stellen snel en doelgericht te innoveren door krachtige methodes. I-SESSIES is zo’n methode.

 

Leidt jullie fantastisch businessidee naar klanten en groeiende omzet? Bewijs het met I-SESSIES!