Over InnoSkills

Juist in tijden van verandering moeten organisaties flexibel zijn. Concurrentievoordeel creëren door nieuwe producten en diensten aan te bieden waar gebruikers blij van worden. InnoSkills helpt organisaties hun innovatievermogen te versterken en vernieuwingstrajecten te versnellen met I-SESSIES workshops, het faciliteren van brainstorms en het ontwikkelen van businessconcepten.

 

InnoSkills is een initiatief van Ben Boon.

Ben heeft een achtergrond van HBO Commerciële economie en management & organisatie. Hij was jarenlang actief als businesscontroller en is zich gaandeweg gaan toeleggen op organisatie- en productontwikkeling. Ben heeft roots in Techniek (Elektro), Kinderopvang, Vastgoed, Onderwijs, Groothandel in tuinbouw en Ondernemersorganisaties.

Ben heeft als procesbegeleider diverse vernieuwingstrajecten geleidt. Dankzij Design Thinking heeft hij zich bekwaamd in ideecreatie en het testen van productideeën. Ben helpt als design partner businessideeën creëren en testen op haalbaarheid.

 

‘Als je niet checkt waar je heen gaat, eindig je waarschijnlijk ergens anders’

Foto Ben Boon

Ooit was ik businesscontroller en hield mij afzijdig van productontwikkeling. Dat was immers het spel van marketing!

Toen ik kennis maakte met LEAN, raakte ik gefascineerd door The Lean Startup, een moderne innovatiemethode. Niet veel later ontdekte ik design thinking en andere innovatietechnieken. Alleen was er in groot nadeel: Mijn innovatietrajecten verbruikten veel tijd en geld. Het kwartje viel toen ik las over DESIGN SPRINT van Google Ventures. Hier wordt het bouwen-testen-leren tot slechts een week teruggebracht.

Met I-SESSIES combineer ik design sprint met andere design thinking-tools. Binnen een week stappen maken waarmee voorheen maanden tijd aan werd besteed. Heerlijk!

Mijn missie is dan ook: organisaties in staat stellen snel en doelgericht te innoveren door krachtige methodes. I-SESSIES is zo’n methode.

 

Leidt jullie fantastisch businessidee naar klanten en groeiende omzet? Bewijs het met I-SESSIES!